Titel

Het bestuur van Stichting MultiPass telt 3 leden. Graag stellen wij ons aan u voor:

 

Titel

Esther Langen heeft sociologie en filosofie gestudeerd en werkt als zelfstandig fondsenwerver (met name bij vermogensfondsen),  projectorganisator voor “mooie projecten” ver weg en dichtbij. Sinds 2001 komt zij bijna jaarlijks in Senegal en sinds 2009 is zij betrokken bij het gehandicaptencentrum “Mbokatoor” in Diofior, een dorp in de regio Fatick, ten zuidoosten van Dakar.

Gehandicapten hebben vaak niet de kans gehad om naar school te gaan en het is erg moeilijk voor hen om werk te vinden in een land waar de werkloosheid toch al hoog is en veel mensen extreem arm zijn. Zij hoopt hiermee het toekomstperspectief van gehandicapten in Diofior te verbeteren.

Titel

Peter Sluiter is politicoloog met als specialisatie Internationale Betrekkingen, was eerst HBO- docent politicologie en werd verder zijn hele leven actief op het gebied van mensenrechten en ontwikkeling: internationaal en EU lobbyist, netwerker, organisator en fondsenwerver (Zuidoost Azië,  Zuidelijk Afrika, vluchtelingen en als freelancer voor heel veel, heel diverse NGO’s). Op basis daarvan was hij praktijktrainer en docent EU lobbyen en fondsenwerven.

Sindsdien is hij een actieve pensionado, o.a. adviseur Europese projecten bij De Vrolijkheid (kunstprojecten met kinderen en jongeren in AZC’s), en via MultiPass weer 'terug in Afrika'.

 
 

Wim Hageman

Wim Hageman is sinds zijn pensionering als leraar lichamelijke opvoeding / studie- en beroepskeuzeadviseur op het Alberdingk Thijm College in Hilversum actief in Senegal. Hij woont daar enkele maanden per jaar in Saly/Mbour (even ten zuiden van Dakar), vaak bij leden van de familie Ba. Vandaaruit heeft hij vele contacten, zoals met jongeren die (willen) studeren of een bedrijfje willen beginnen. 

Met een (beroeps)opleiding kunnen ze hun uitgangspositie op de arbeidsmarkt of als zelfstandige verbeteren. Met een micro-krediet hopen ze zelfstandig geld te kunnen verdienen en daarmee in hun levensonderhoud te voorzien. Met zijn activiteiten in Senegal hoopt hij dat een aantal Senegalese jongeren een betere uitgangspositie verwerft om wat kansrijker te kunnen leven.

 

Stichting MultiPass organiseert projecten in Afrika (met name Senegal) om kwetsbare groepen een duurzaam perspectief te bieden.

Stichting MultiPass
Copyrights © 2018 Stichting MultiPass